Kuchnia Mimozy

Moje codzienne spacery w tej przepięknej KRAINIE dają dużo energii i radości oraz wiele refleksji.

„MIMOZA” w Krawczykach. POKOCHAŁAM to miejsce od pieszego wejrzenia. MOJE miejsce na ziemi.

Potrawy gotujemy zawsze świeże. Nie mrozimy. Używamy suszonej natki pietruszki, selera, pasternaku. Nie stosujemy wegety ani kucharka, a do przyprawiania potraw używamy ziół najczęściej z naszego ogrodu.

Wędlina domowa naszego wyrobu.

Warzywa prosto z własnego ogrodu z poranną rosą pełne słońca, świeżości i energii. Smak naturalnie uprawianych warzyw jest wyjątkowy i nie wymaga specjalnych przypraw poza solą i czasami sosem winegret z własnych ziół.

Przygotowujemy potrawy tradycyjne, znane i regionalne.

Szczególnie polecamy PIEROGI o różnych smakach:

– z mięsem,

– z kapustą i grzybami,

– ruskie,

– z fetą i szpinakiem.

Żurek na zakwasie z jajkiem i wędliną oraz makrobiotyczno-wegański.

Koreczki śledziowo-warzywne.

Flaki posiadają szczególny smak dzięki przyprawom z własnego ogrodu oraz wiele innych pachnących, emanujących świeżością i energią potraw.

Dla uzyskania szczególnego smaku gotujemy na kuchni opalanej drewnem. Żywy ogień, to żywa energia. W naszej kuchni panuje dobra atmosfera dzięki czemu przekazujemy potrawom dobry smak i pozytywną energię.