EKO Kuchnia

Moje codzienne spacery w tej przepięknej KRAINIE dają dużo energii i radości oraz wiele refleksji.

Eko Kuchnia bez której nie potrafię żyć.

Ta kuchnia to moja codzienność oraz dla wszystkich, którzy z tej kuchni zechcą skorzystać.

Tu stosujemy produkty z Certyfikatem BIO z upraw ekologicznych bądź własnych z naszego EKOOGRODU. Tu gotujemy sezonowo zgodnie z teorią 5-ciu przemian.

Gotowanie o różnych porach roku bardzo się różni. Jako, że inna energia jest nam potrzebna wiosną, latem, jesienią i zimą. Nawet krojenie warzyw jest ważne – energia kształtu. W zależności od temperatury na zewnątrz i pogody dopasowujemy potrawy i zboża, które bardzo rozgrzewają lub wychładzają. Co innego serwujemy na śniadanie, obiad czy kolację.

min7

Kolacja powinna być lekka, przede wszystkim węglowodanowa (węglowodany złożone). Nie jest wskazane białko na kolację. Ułatwiamy pracę wątrobie w nocy (detoksykację) i lepiej śpimy.

Kuchnia to miejsce tworzenia zdrowia i udanego, szczęśliwego życia. Życia, które daje prawdziwą radość i jasny, błyskotliwy umysł.

EKO Kuchnia nie tylko żywi i daje energię do życia, ale przede wszystkim zapobiega wszelkim chorobom, a nawet leczy. Stosujemy wyłącznie sól morską lub himalajską.

Zdrowie to nasze wybory więc chciejmy wybierać to co dobre i mądre.

min4

W EKO Kuchni poznasz:

– co, kiedy i jak gotować (sezonowość, energia kształtu i pory roku),

– jakie rośliny dziko rosnące stosować i w jakiej potrawie,

– jak przyprawiać i dlaczego,

– czego unikać jak trucizny,

– czym zastąpić biały cukier i dlaczego,

– czym tak naprawdę jest pożywienie,

– cztery filary dobrego zdrowia i MAKROBIOTYCZNEGO STYLU ŻYCIA.

Dobra atmosfera to też ważny element dobrego smaku i pozytywnej energii. Wszak jesteśmy tym co jemy.

min5