Eko kuchnia to nasza codzienność oraz dla gości
Dla zainteresowanych gotujemy w stylu Eko i Wege. Gotujemy sezonowo zgodnie z teorią 5-ciu przemian.
Gotowanie o różnych porach roku bardzo się różni. Jako, że inna energia jest nam potrzebna wiosną, latem, jesienią i zimą. Nawet krojenie warzyw jest ważne – energia kształtu. W zależności od temperatury na zewnątrz i pogody dopasowujemy potrawy, które bardzo rozgrzewają lub wychładzają.
Kuchnia to miejsce tworzenia zdrowia.
W EKO Kuchni poznasz:
– co, kiedy i jak gotować (sezonowość, energia kształtu i pory roku),
– jakie rośliny dziko rosnące stosować i w jakiej potrawie,
– jak przyprawiać i dlaczego,
– czym zastąpić biały cukier i dlaczego,
– czym tak naprawdę jest pożywienie.
Dobra atmosfera to też ważny element dobrego smaku i pozytywnej energii. Wszak jesteśmy tym co jemy.