EKO Kuchnia

„MIMOZA” w Krawczykach. POKOCHAŁAM to miejsce od pieszego wejrzenia. MOJE miejsce na ziemi.

Moje codzienne spacery w tej przepięknej KRAINIE dają dużo energii i radości oraz wiele refleksji.

Eko kuchnia to nasza codzienność oraz dla gości

Dla zainteresowanych gotujemy w stylu Eko i Wege.  Gotujemy sezonowo zgodnie z teorią 5-ciu przemian.

Gotowanie o różnych porach roku bardzo się różni. Jako, że inna energia jest nam potrzebna wiosną, latem, jesienią i zimą. Nawet krojenie warzyw jest ważne – energia kształtu. W zależności od temperatury na zewnątrz i pogody dopasowujemy potrawy, które bardzo rozgrzewają lub wychładzają.

Kuchnia to miejsce tworzenia zdrowia. 

W EKO Kuchni poznasz:

– co, kiedy i jak gotować (sezonowość, energia kształtu i pory roku),

– jakie rośliny dziko rosnące stosować i w jakiej potrawie,

– jak przyprawiać i dlaczego,

– czym zastąpić biały cukier i dlaczego,

– czym tak naprawdę jest pożywienie.

Dobra atmosfera to też ważny element dobrego smaku i pozytywnej energii. Wszak jesteśmy tym co jemy.